Dneska jsem se ale s vámi chtěla podělit o jeden oblíbený recept. A to na švestkové knedlíky, které mi posloužily jako rychlý oběd v průběhu příprav. Nutno dodat, že takovéhle knedlíky jsem jídala už jako malé dítě od maminky.
Že máte taky v okolí nějaké mlsouny co mají švestkové knedlíky rádi a vy nevíte jak na ně? Tak prosím, čtěte dále.
Recept je mnohokrát ozkoušený a opravdu nikdy se nestalo, že by se něco nevyvedlo tak jak má. Musím teda říci, že tenhle rodinný "poklad" už jsem vyzradila i tchýni a ač je výtečná kuchařka, těsto na knedlíky si natolik oblíbila, že jiné už snad ani nedělá. Daný recept je na cca 10 kusů velkých knedlíků, já použila dvojnásobnou dávku a jelikož je vše ve stejném poměru, klidně si můžete dovolit pracovat pouze od oka, nebo odměřovat suroviny hrnečkem, což se může občas hodit. Jako náplň můžete použít prakticky jekékoliv ovoce od švestek, jahod i borůvek až po různé mramelédy či džemy. Knedlíky se ale dají jíst i samotné třeba s mákem.
Suroviny:
250 g vařených a šťouchaných brambor
250 g polohrubé mouky
250 g měkkého tvarohu
1 celé vejce
špetka soli
švestky (lze použít i mražené) případně jakákoliv náplň podle chuti
těsto |
Všechny suroviny dobře promícháme nejlépe rukou a tvarujeme na pomoučeném vále placičky, které naplníme štvestkama.
Pokud pracujete s mraženým ovocem, před plněním ho rozhodně nerozmrazujte!!! Ovoce se následně provaří i ve velkých knedlících. Knedlíky vhoďte do lehce osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou. Ihned vylovte, polijte rozpuštěným máslem a posypejte cukrem, skořicí, nebo kakaem.
přichystáno na vaření |
A už se to vaří |
Už uvařené knedlíky |
A můžem volat ke stolu |
nechte si chutnat |
Žádné komentáře:
Okomentovat