neděle 26. června 2016

Rybízový koláč s tvarohem



Je tu sezóna rybízu a já každý rok přemýšlím, co s ním, když ho dostanu od táty ze zahrádky.
Obyčejná bublanina mi připadá hodně kyselá a tak jsem zkombinovala dvě buchty a vznikl z toho tento koláč.



Tmavé těsto:

- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 2 vejce 
- 1 kypřící prášek
- 2PL kakaa
- špetka soli


Tvarohové těsto:

- 2 tvarohy
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový puding (nevařený, prášek)
- 2 vejce

Tmavé těsto vyšlehám ručním mixérem a naleju na plech,
na tmavé těsto opatrně naleju rozmixované tvarohové těsto (je dost tekuté, ale to je vpořádku, pečením ztuhne).
Koláč jsem dala péct na 175 stupňů cca 20 minut, 
poté jsem posypala rybízem a přidala jsem i meruňky, 
které skončily nesnězené na dně batůžku, takže značně otlačené, 
a vše jsem nechala péct další hodinu.








K nedělní kávě je koláč jako dělaný,
tak dobrou chuť.
 :-)
A pokud máte dobrý tip na recept s rybízem, 
pište do komentáře.
Krásnou neděli

Mar.tečka


Žádné komentáře:

Okomentovat