pátek 10. června 2016

Bezová limonáda

Stará pranostika říká před heřmánkem smekni, před bezem klekni.
Právě bez kvete a je škoda to nevyužít. 
Takže dneska jsem tu s receptem na výbornou a osvěžující, perlivou limonádu z bezu.



Na limonádu budem potřebovat:

 4 litry převařené vody,
minimálně 4 laty bezových květů, ale čím víc, tím líp,
400 g cukru (možno ubrat 50g i víc)
šťáva z 1 velkého citronu
1/2 ČL sušeného droždí




Postup:

Svařím vodu, naliju ji ideálně do 5 litrové sklenice, hned v té horké vodě rozmíchám cukr s citronovou šťávou.
Až voda zchladne a je jen mírně teplá, přidám kvasnice a bezové květy a dobře rozmíchám.
 Pak nechám limonadu macerovat 24 hodin při pokojové teplotě.
Stačí už jen přes sítko stáčet do džbánku a nechat dobře vychladit.
 Čím je nápoj vychlazenější, tím je lepší.
Kvasnice téhle dobrotě zařídí nejen bublinky, ale je to tím pádem i vitamínová B-bomba.
Rychle mizí a tak jsem hotový produkt ani nestlihla vyfotit.
:-)
Tak přeju dobrou chuť
 



Žádné komentáře:

Okomentovat