pátek 20. prosince 2019

Banánové lívanečky


Krásné adventní ráno, dnes jsem tu po dlouhé době s receptem. Dnes na snídaňové banánové lívanečky.
U nás jsou hitem už několik let a pro mě jsou způsobem jak zpracovat přezralé banány, které by se daly použít leda tak na koktejl. A děti je milují.

 Stačí jen čtyři suroviny, které má většina z nás běžně doma.

- 2 přezrálé banány

- ovesné vločky

- 2 vajíčka

- špetka soli 

 

 Ovesné vločky rozmixuju v mixovací nádobě na hrubší mouku, přidám vidličkou rozmačkané banány, vajíčka a sůl. Vše smíchám až vznikne těsto které je tak akorát tuhé, aby nestékalo ze lžíce. Pak už jen stačí rozpálit pánvičku na střední teplotu a z obou stran placičky osmažit nasucho, nebo na kousíčku másla.
U nás je snídáme s vanilkovým jourtem, ale můžete zkusit přidat i hromadu ovoce navrch,  šlehačku, oříšky, javorový sirup..., prostě co máte rádi.



Dobrou chuť a budu ráda, když dáte vědět, jak vám chutnaly.
Mar.tečka

Žádné komentáře:

Okomentovat