pondělí 12. října 2015

Šťavnatý, marinovaný králík


Dneska jsem se chtěla podělit o recept na sváteční oběd.
 Je to šťavnatý, marinovaný králík, na kterého se celá rodina vždycky moc těší.


Na recept budem potřebovat:

Naporcovaného králíka

 marináda:

 2dcl vody
2dcl oleje (slunečnicový nebo řepkový)
troška pepře
1 lžička sladké papriky
2 velké cibule
5 stroužků prolisovaného česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
špetka pálivého koření (dle chuti)
a samozřejmě sůl, kterou solím rovnou maso před marinováním. 

Všechny přísady na marinádu smícháme a osoleného králíka v ní pořádně vykoupeme. 
Necháme odležet nejlépe přes noc, ale klidně i déle.

Druhý den už jen pečeme zakrytého a to v troubě na cca 120 - 140 stupňů  přibližně 4 hodiny.
Čtvrthodinu před konce můžem králíka odkrýt a zapnout kombinaci horkovzduchu a grilu na cca 180 stupňů a přibližně půl hodiny dopékáme dokud nezíská králik zlatavou barvu.


Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím, nebo špenátem.
My lepšího králíka zatím nejedli, asi proto jsme si tento recept oblíbili.
A navíc se marináda dá použít třeba i na kuře, nebo jehněčí.


Jsem zvědavá jestli bude stejně chutnat i vám.
A pokud bude zájem, ráda se podělím i o recept na bramborový knedlík.

U nás dneska padá první sníh s deštěm a myslím,
 že takové jídlo se zrovna do toho počasí docela hodí.
Krásné pondělí.

Žádné komentáře:

Okomentovat