neděle 31. ledna 2016

Domácí jablková přesnídávka



Od dědy jsem si přivezla domácí jablíčka, a protože jsme jich dostali opravdu až moc na běžnou konzumaci, udělala jsem z nich domácí jablíčkovou přesnídávku.
 Není to žádná věda a možná máte i svůj oblíbený recept. 
Tak tady je ten můj, abyste mohli porovnávat.
:-)


Okrájená a očištěná jablka dáme do hrnce na sporák, přilejeme trošku vody, aby se jablka pěkně dusila a osladíme podle chuti. Já přidala i kousek celé skořice a badyán. 
No a pak už jen jablka rozvařit do měkka, vytáhnout koření a vše hezky rozmixovat do hladka.
Nakonec vrátím na sporák a přidám v hrnečku rozkvedlaný vanilkový puding, nechám chvíli povařit a nezbývá, než nalít do skleniček a po vychladnutí mlsat.
:-)
 


Tak přeju dobrou chuť, v případě, že budete přesnídávku zkoušet udělat i vy.
Krásný zbytek neděle a pohodový vstup do nového týdne.

Vaše
Mar.tečka 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat